woensdag 15 oktober 2014

Overleven MNM dj's Peter Van de Veire en Julie Van den Steen in het bos?

 
Overleven MNM dj's Peter Van de Veire en Julie Van den Steen in het bos?

Deze week is Week van het bos. Nog tot en met zondag stelt Agentschap Natuur en Bos de bossen open voor het brede publiek. Ook MNM doet mee: van donderdag op vrijdag doen dj's Peter Van de Veire en Julie Van den Steen een nachtje door in het Mastenbos in Kapellen.

Groote Oorlog
Vanaf donderdagavond tot en met vrijdagochtend proberen Peter en Julie Van den Steen te overleven in het prachtige Mastenbos in Kapellen. De Duitsers hebben daar zestig bunkers en een boel loopgraven achtergelaten. De Week van het bos staat dan ook in het teken van de Groote Oorlog.

Donderdagavond wordt Julie Van den Steen in het donkere bos gedropt. Ze probeert haar weg terug te vinden naar de radiotent en krijgt daarbij hulp van de scouts en het leger. Met de soldaten hebben de MNM-dj's het over defensie honderd jaar geleden en nu. Intussen maakt de luisteraar kennis met het plezante van het bos én kunnen ze hun bosplaten vragen.

's Nachts slapen Peter en Julie Van den Steen in een tent van het leger en leven ze op een rantsoen.

Dauwtrippen
Vrijdagochtend komt boswachter John Julie Van den Steen halen voor een dauwtrip. Ze ontdekt samen met de luisteraars het ontwakende bos. Ook 'boom van een vent' Bartel Van Riet komt langs en leert Peter en Julie alles over de bomen en de beestjes.

Peter belt ook met Minister van Natuur Joke Schauvliege. Zij vertelt waarom bossen zo ontzettend belangrijk zijn.

'De Grote Peter Van de Veire Bosshow' met Peter Van de Veire en Julie Van den Steen, op donderdag 16 oktober van 22.00 tot 24.00 uur en op vrijdag 17 oktober van 6.00 tot 9.00 uur vanuit het Mastenbos in Kapellen.