maandag 8 september 2014

GENTSE Julie Van den Steen IS DE NIEUWE 'OCHTENDPRINSES' VAN PETER VAN DE VEIRE OP MNM

 
GENTSE Julie Van den Steen IS DE NIEUWE 'OCHTENDPRINSES' VAN PETER VAN DE VEIRE OP MNM
"Al vloekend naar eerste werkdag"

Julie Van den Steen, de nieuwe ochtendprinses van Peter Van de Veire, droomt van een eigen programma.

De Gentse Julie Van den Steen (22) zag afgelopen week haar meisjesdroom in vervulling gaan. Als sidekick van Peter Van de Veire in de ochtendshow van MNM start ze ongetwijfeld een mooi parcours. Al reed de 'ochtendprinses' op haar eerste dag te laat en al vloekend naar haar werk.


Een plaatsje achter de microfoon op nationale radio, in het ochtendblok van MNM, naast Peter Van de Veire. Voor talloze aspirant-presentatoren is het fantasie, voor Julie Van den Steen werkelijkheid. Sinds deze week is zij de nieuwe 'ochtendprinses' van Van de Veire. Dat is een eerste stap richting meisjesdroom. "Al van kleins af aan wou ik radiopresentator worden. Tijdens mijn studies kwam ik terecht bij Urgent.fm (Gentse studentenradio en kweekvijver voor mediatalent, red.). Daar startte ik mee een ochtendprogramma op: Vers Geperst. Op Urgent leerde ik alles over redactiewerk, presenteren, uitspraak en het technische aspect van radio."

De stadsradio bleek een uitstekend oefenplatform, waarna ze bij de MNM-talentenjacht Rock 'n Roll Radio High School terecht kwam. Van de Veire spotte haar talent en zo werd Julie Van den Steen zijn vaste sidekick. In het druk beluisterd ochtendblok dan nog. "Dit is de best denkbare kans die ik kon krijgen. De ochtend heeft een speciale sfeer. Je helpt de mensen hun dag te starten: uit bed, in de wagen, naar het werk. Wat wij doen, beïnvloedt de manier waarop mensen hun dag beginnen."

60 gemiste oproepen

Het lijkt dus een sprookje voor de zogenaamde 'ochtendprinses' van MNM, al startte dat meteen met een valse noot. Julie Van den Steen oversliep zich op dag één van haar radiocarrière. De grote showuitzending in de luchthaven van Zaventem startte om 6 uur, Julie holde drie kwartier later binnen. "De avond ervoor was ik te gast in Hotel M (de talkshow van Marcel Vanthilt op één, red.) en was pas om middernacht thuis. Mijn gsm stond niet stil: het ene sms'je na het andere. Een uur later lag ik nog wakker. Ik zette het geluid van mijn gsm uit, maar - per ongeluk - ook het geluid van mijn wekker. Toen ik, veel te laat, wakker werd had ik zestig gemiste oproepen. Ik sprong in de wagen en reed meteen naar de luchthaven, terwijl ik de hele rit op mezelf zat te vloeken", zegt Julie, die dat moment zowaar als hoogtepunt van haar prille carrière inroept. "Gewoon omdat ik het nooit zal vergeten, van mijn leven niet", grijnst ze. "Ik was zo boos op mezelf, maar ik was ook de enige. Iedereen was vooral bezorgd. Nu kan ik er zelf al om lachen, al krijg ik er nog elke dag plaagstoten over. Maar dat kan ik wel hebben."

Een moeilijke start omdraaien tot een eerste hoogtepunt: het toont weerbaarheid. Die wil Julie Van den Steen ook verder aan de dag leggen om aan haar radioloopbaan te timmeren. "Uitgroeien tot BV interesseert me niet, wel wil ik ooit mijn eigen programma. Maar daar ben ik nu niet mee bezig. Ik wil nu een zo goed mogelijke ochtendprinses zijn, de rest zien we later wel."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten